About the Post

Author Information

Συναστρία – Ερμηνεύοντας έναν χάρτη σχέσης

Featured Image

Η Συναστρία είναι η σύγκριση ανάμεσα στους γενέθλιους χάρτες των δύο ατόμων της σχέσης. Από τις όψεις, το μεγαλύτερο βάρος δίνεται στη σύνοδο, και ακολουθεί η αντίθεση και το τετράγωνο. Οι άλλες όψεις έχουν μέσες άκρες την ίδια βαρύτητα, με τις αρμονικές όψεις, τρίγωνα και εξάγωνα, να είναι αρκετά ευχάριστες και χρήσιμες. Οι σύνοδοι και οι αντιθέσεις είναι αυτές που προσδίδουν την μεγαλύτερη δράση.

 

Όψεις Συναστρίας

Σύνοδοι: Οι σύνοδοι, όψεις έλξης, δείχνουν ότι δύο ή περισσότεροι παράγοντες ταιριάζουν, «δένουν» μεταξύ τους, και το ζώδιο στο οποίο συμβαίνει αυτό δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτό το ταίριασμα.

Αντιθέσεις: Οι αντιθέσεις δείχνουν ότι το ένα πρόσωπο διαφωνεί με την έμφυτη στάση ή τρόπο ζωής του άλλου, και μολονότι κάποιες φορές δείχνουν αλληλοσυμπλήρωμα, τις περισσότερες λειτουργούν δυσαρμονικά, κυρίως επειδή είναι δύσκολο να προχωρήσει μια σχέση, όταν ο ένας βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπος με τον άλλο, όταν οι στόχοι και οι παρορμήσεις του υπονομεύονται ή ματαιώνονται από αυτόν.

Τετράγωνα: Τα τετράγωνα στη Συναστρία είναι ενοχλητικοί εκνευρισμοί που ποτέ δεν εξαφανίζονται εντελώς, αλλά δεν είναι και απαραίτητα προβληματικοί. Τα τετράγωνα συχνά περιλαμβάνουν ζητήματα «ορθότητας», και αφορούν τη συναισθηματική ασφάλεια που ενδέχεται να απειληθεί από διαφωνίες.

Τρίγωνα: Τα τρίγωνα ανάμεσα σε Ήλιους, Σελήνες, Αφροδίτες (και στο ίδιο στοιχείο γη, αέρα, φωτιά ή νερό) προσθέτουν αρκετό δυναμικό στην έλξη και την αρμονία, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα για τα Φώτα (Ήλιος και Σελήνη).

Εξάγωνα: Τα εξάγωνα ευνοούν την επικοινωνία και τη φιλία ανάμεσα στο ζευγάρι, τη δυνατότητα να οικοδομήσουν από κοινού, και να βοηθούν ο ένας τον άλλον στην επίτευξη των στόχων τους.

 

 

 

Ήλιος

Όταν οι πλανήτες κάποιου κάνουν σύνοδο με τον Ήλιο μας, ο άνθρωπος αυτός τραβά την προσοχή μας και είναι δύσκολο να τον αγνοήσουμε. Εδώ υπάρχουν θέματα σεβασμού, ενέργειας, θαυμασμού, εξουσίας, ταυτότητας, υγείας και ζωτικότητας, ευεξίας, αυτοπεποίθησης, λάμψης και επιτυχίας.

Σελήνη σύνοδος Ήλιος: Συνήθως υπάρχει μια ισχυρή έλξη, πολλά κοινά στοιχεία, γρήγορο ταίριασμα και αμοιβαία κατανόηση, άνοιγμα στον άλλον. Ακόμα και αν η σύνοδος δεν είναι ακριβείας, έχοντας Σελήνη και Ήλιο στο ίδιο ζώδιο σε οποιαδήποτε μοίρα, είναι μια πολύ σημαντική όψη σε Συναστρία, και συνήθως φανερώνει υψηλή συμβατότητα και έλξη, αν δεν μετριάζεται από άλλους παράγοντες. Η αντίθεση Σελήνης-Ήλιου φέρνει συνήθως το αλληλοσυμπλήρωμα των δύο, αποτελώντας μια θετική όψη για τις σχέσεις.

Ερμής σύνοδος Ήλιος: Επικοινωνία, ανταλλαγή ιδεών, κοινή προσέγγιση στα διάφορα θέματα, το ζευγάρι συζητά για πολλά και έχει περιέργεια να μάθει ο ένας για τον άλλο.

Αφροδίτη σύνοδος Ήλιος: Ευχάριστη, αρμονική και βοηθητική όψη, φανερώνει έλξη, καλή θέληση, καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και κοινά χόμπι.

Άρης σύνοδος Ήλιος: Υψηλής ενέργειας διέγερση, ενδεχομένως σεξουαλική, διαμάχες και συγκρούσεις. Το πρόσωπο του Άρη μπορεί να βλέπει το πρόσωπο του Ήλιου ως αυταρχικό, δεσποτικό, ή επαρμένο. Το άτομο του Ήλιου ίσως βλέπει το πρόσωπο του Άρη ως διαλεκτικό, ευαίσθητο, και «κολλημένο» στις μεταξύ τους διαφορές. Μπορεί να είναι θετική όψη για σύντομης διάρκειας ερωτικές σχέσεις στις οποίες κυρίαρχο στοιχείο είναι το σεξ. Οι γυναίκες, συχνά ασυνείδητα, αναζητούν έναν άνθρωπο του οποίου ο Ήλιος βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Άρη τους για ερωτικές τρέλες και απόκτηση σεξουαλικών εμπειριών. Οι σχέσεις αυτές σχεδόν ποτέ δεν μακροημερεύουν, λόγω των πάρα πολλών διαφωνιών. Ευτυχώς, η επιλογή συζύγου δεν βασίζεται στη σχέση Ήλιου-Άρη!

Δίας σύνοδος Ήλιος: Τυχερή όψη και για τα δύο άτομα, και οικονομικά επωφελής για το πρόσωπο του Ήλιου. Μια από τις πιο ευοίωνες όψεις.

Κρόνος σύνοδος Ήλιος: Μπορεί η σχέση να ξεκινά από έναν αμοιβαίο θαυμασμό, αλλά τείνει, με την πάροδο του χρόνου, να καταπιέζει το πρόσωπο του Ήλιου. Θετική όψη για πνευματικές αναζητήσεις. Και οι δύο μοιράζονται υψηλά πρότυπα αριστείας και ηθικής. Μετά από λίγο διάστημα το πρόσωπο του Κρόνου θα αρχίσει να αντιστέκεται στις προσπάθειες του προσώπου του Ήλιου, αφού θα νιώθει ότι δεν καταφέρνει να κάνει τίποτα σωστά, και πως ακόμη και το καλύτερό του δεν είναι αρκετά καλό για τον Κρόνο. Το πρόσωπο του Ήλιου κινδυνεύει να χάσει την αυτοπεποίθησή του, τη ζωτικότητα και τη λάμψη του, και η φωτεινή του ζωή θα σκοτεινιάσει, και θα νιώθει κατάθλιψη και λύπη. Η συνεχής κριτική και ο ανταγωνισμός, θα κάνουν το πρόσωπο του Ήλιου να αισθάνεται πολύ καταπιεσμένο. Η βαθιά σύνδεση που συνεπάγεται η όψη, είναι θετική για φιλικές και συναδελφικές σχέσεις αν λείπει ο ανταγωνισμός, όμως, είναι δύσκολη όψη για το γάμο ή τον έρωτα, τείνοντας στον μετριασμό ή την αναστολή των σεξουαλικών σχέσεων από νωρίς.

Ουρανός σύνοδος Ήλιος: Το πρόσωπο του Ήλιου διεγείρεται σε πολλά επίπεδα, και γίνεται κάπως νευρικό και ανήσυχο με την παρουσία του προσώπου του Ουρανού, αδυνατώντας να χαλαρώσει πλήρως με την παρουσία του. Το πρόσωπο του Ουρανού ενθαρρύνει το πρόσωπο του Ήλιου να είναι ο εαυτός του, ένα πρόσωπο φωτεινό, διανοητικό, ζωντανό, και κοινωνικά αντισυμβατικό. Όψη θετική για φιλικές σχέσεις, αλλά πολύ σκληρή για την υγεία και το νευρικό σύστημα του προσώπου του Ήλιου. Το πρόσωπο του Ουρανού προκαλεί ανισορροπία κατά κάποιο τρόπο στο πρόσωπο του Ήλιου, πράγμα που μερικές φορές μπορεί να είναι καλό για την αντιμετώπιση προβλημάτων, ή για το ξαναζωντάνεμα μιας κατάστασης, αλλά πέφτει βαρύ στο… στομάχι του προσώπου του Ήλιου. Το πρόσωπο του Ουρανού μπορεί να κάνει το άτομο του Ήλιου πιο επιρρεπές σε ατυχήματα.

Ποσειδώνας σύνοδος Ήλιος: Όψη που χαρίζει μια απαλή, διαισθητική, εξευγενισμένη και πνευματική ποιότητα στη σχέση. Τα άτομα μοιράζονται διανοητικά ή αισθητικά ενδιαφέροντα και έχουν πιθανόν μεταξύ τους ένα είδος τηλεπαθητικής επικοινωνίας. Η σχέση χρειάζεται «γείωση» και επαφή με την πραγματικότητα, αν τα άτομα σχεδιάζουν να κάνουν κάτι σημαντικό από κοινού, καθώς ως ζευγάρι μπορεί να μην τους διακρίνει ο ρεαλισμός ή να κάνουν αβάσιμα, υπεραισιόδοξα και ανέφικτα σχέδια κατά καιρούς.

Πλούτωνας σύνοδος Ήλιος: Μια ισχυρή και ενδεχομένως εκρηκτική επιρροή, που θα «μεταμορφώσει» βαθιά τα άτομα, περιλαμβάνοντας πιθανόν θέματα ζωής ή θανάτου, με υψηλή ένταση. Το πρόσωπο του Ήλιου είναι σαν να κάθεται πάνω σε ένα ηφαίστειο που βρυχάται, το υποσυνείδητό του ξυπνά κι όλοι οι φόβοι του βγαίνουν στην επιφάνεια. Μπορεί να αισθανθεί λίγο φοβισμένο και ανήσυχο εξαιτίας της παρουσίας του προσώπου του Πλούτωνα, αλλά στη σχέση αυτή υπάρχει το δυναμικό για βαθιά τηλεπάθεια ανάμεσά τους και αμοιβαία ενδυνάμωση. Το μειονέκτημα έγκειται στα παιχνίδια εξουσίας και τους χειρισμούς από την πλευρά του Πλούτωνα, που εκδηλώνονται με περισσότερη ένταση και πίεση από όση το άτομο του Ήλιου μπορεί να αντέξει ή να διαχειριστεί.

Χείρων σύνοδος Ήλιος: Το πρόσωπο του Χείρωνα ασκεί μαγευτική γοητεία, ανεξαρτήτως αν το πρόσωπο του Ήλιου είναι αυτό που έχει συνήθως τη  μεγαλύτερη δύναμη στη σχέση. Αυτό δεν αποκλείει, βέβαια, πως το πρόσωπο του Χείρωνα, δεν θα μπορέσει να κυριαρχήσει μακροπρόθεσμα. Ο Χείρων φέρνει εκπλήξεις στο πρόσωπο του Ήλιου και προσπαθεί να τον θεραπεύσει. Αν, όμως, ο Ήλιος αντιστέκεται στη πρόθεση για θεραπεία και δεν ανοίγεται, η σχέση καταρρέει, και το πρόσωπο του Χείρωνα μπορεί να απορριφθεί. Ο Χείρων θα προσπαθήσει να συναρπάσει τον άλλο, και ο Ήλιος θα επιδιώξει την προσοχή και τον θαυμασμό του.

 

 

Σελήνη

Όταν οι πλανήτες κάποιου κάνουν όψεις με τη Σελήνη μας επιδρούν στην έμφυτη δεκτικότητα μας, στις ανάγκες μας για άνευ όρων αγάπη και φροντίδα, στη συναισθηματική μας ευεξία, άνεση και ασφάλεια. Πρόκειται για πολύ βασικούς τομείς της ζωής.

Σελήνη σύνοδος Ερμής: Μία από τις καλύτερες όψεις για κάθε είδους σχέση, που προωθεί το αμοιβαίο ενδιαφέρον και την ευκολία στην επικοινωνία.

Άρης σύνοδος Σελήνη: Συναρπαστική αλλά και ερεθιστική όψη, με τη Σελήνη της γυναίκας σε σύνοδο με τον Άρη του άνδρα να οδηγεί αργά ή γρήγορα σε άγχος και δάκρυα. Ο Άρης έχει την τάση να επιβάλλει την ισχύ του, να μην λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του ατόμου της Σελήνης, και να της καλλιεργεί συναισθηματικό πόνο.

 

 

Ήλιος –Ερμής: Όψεις που έχουν να κάνουν με επικοινωνία και κοινές ιδέες.

Ήλιος – Αφροδίτη: Όψεις που δίνουν αρμονία, ιδεαλισμό, αστεϊσμούς, ευκολία, κοινές αξίες, ομορφιά, έλξη και αγάπη.

Ήλιος – Άρης: Όψεις συναρπαστικές, διεγερτικές, αναζωογονητικές, που δίνουν σεξουαλικότητα αλλά και προκαλούν διαξιφισμούς, διαφωνίες, εκτόξευση κατηγοριών και άσκηση βίας.

Ήλιος – Δίας: Οι όψεις αυτές είναι όψεις επέκτασης, δεκτικότητας, ευημερίας και εύνοιας. Στις αντιθέσεις του Δία, υπάρχει ο κίνδυνος να δεχτεί ο ένας την κακή επιρροή του άλλου σε σπατάλες, υπερβολές και ασωτία.

Ήλιος – Κρόνος: Οι όψεις δίνουν θαυμασμό, εντυπωσιασμό και επικέντρωση στον άλλο αρχικά, αλλά αργότερα αυτό το θετικό δυναμικό μετατρέπεται σε καταστολή, άρνηση, απόρριψη, καταπίεση, κριτική, στενομυαλιά, κατηγορίες, κατηγορηματικότητα, έλεγχο, φτάνοντας μέχρι την ψυχρή και άκαρδη σκληρότητα, και οδηγώντας στην κατάθλιψη, την απάθεια, την απελπισία και το συναισθηματικό αποτράβηγμα. Ο Κρόνος προσθέτει συνήθως μεγάλη χρονική διάρκεια στη σχέση, αλλά η σύνοδος μαζί του είναι πολύ δύσκολη, γιατί υπονομεύει τη ζωτικότητα και το δυναμισμό, έτσι συχνά το μη Κρόνιο άτομο πρέπει να απομακρυνθεί, ακόμη κι αν αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει να κάνει. Οι όψεις του Κρόνου καλούνται και όψεις της «ερωτικής απογοήτευσης». Ανεξάρτητα από το τι ακριβώς κάνει το μη Κρόνιο άτομο, σπανίως είναι αρκετό ή σωστό για τις προσδοκίες και τα πρότυπα του προσώπου του Κρόνου. Οι σύνοδοι του Κρόνου πολύ συχνά καταλήγουν να είναι καταστροφικές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το μη Κρόνιο άτομο. Οι Κρόνιες σχέσεις που παραμένουν σε πνευματικό ή περισσότερο τυπικό επίπεδο, με τις ελάχιστες δυνατές επαφές ανάμεσα στα δύο άτομα, μπορεί να πετύχουν, διατηρώντας ανάμεσά τους τον αμοιβαίο θαυμασμό.

Ήλιος – Ουρανός: Οι όψεις αυτές είναι συναρπαστικές και διεγερτικές σε πολλά επίπεδα, αφυπνίζουν, φωτίζουν, σοκάρουν, εκπλήσσουν και δίνουν μια τάση αντισυμβατική. Η σχέση μπορεί να ξεκινήσει πολύ γρήγορα, και το ίδιο γρήγορα και ξαφνικά να λήξει. Δίνει μια ευρεία ποικιλία εμπειριών ζωής. Η επιρροή του Ουρανού μπορεί να είναι συγκλονιστική, εκρηκτική, αλλά και ιδιαίτερα καταστροφική, αν το πρόσωπο του Ουρανού έχει μια  τέτοια ροπή.

Ήλιος – Ποσειδώνας: Όψεις που ευνοούν την εξιδανίκευση, την ομορφιά, την τηλεπάθεια, την πνευματικότητα, και κάνουν τα άτομα να αισθάνονται σαν «αδελφές ψυχές». Στη Συναστρία, το πνευματικό/ θρησκευτικό μονοπάτι συμβολίζεται περισσότερο από τον Ποσειδώνα παρά από τον Δία. Πιθανότητες εξαπάτησης και ψεμάτων, αποφυγή να αντιμετωπιστούν κάποια ζητήματα κατά πρόσωπο, λήθη, τάση αντιμετώπισης της πραγματικότητας μέσα από «ροζ γυαλιά».

Ήλιος – Πλούτωνας: Οι όψεις είναι ισχυρές, έντονες, και «σκαλίζουν» τα πράγματα σε ένα βαθύ επίπεδο, ενθαρρύνοντας τα δύο άτομα να συνεργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις σ΄αυτή τη ζωή. Απόλυτη ειλικρίνεια, αυθεντικότητα, η αλήθεια ειπωμένη με αγάπη και με τρόπο που ο άλλος μπορεί να τη δεχτεί, ηθικές αρχές και μια αποτελεσματική θεραπευτική διαδικασία. Η σχέση απαιτεί θάρρος και σθένος.

Ήλιος – Βόρειος Δεσμός: Το πρόσωπο του Βόρειου Δεσμού φέρνει προκλήσεις, μάχες και προσπάθεια για το άτομο του άλλου πλανήτη.

Ήλιος – Νότιος Δεσμός: Το πρόσωπο του Νότιου Δεσμού φέρνει την ευκολία, μια αίσθηση déjà vu, αλλά και πνευματικότητα στον πλανήτη του άλλου ατόμου, ανεξάρτητα από το τι αντιπροσωπεύει ο πλανήτης αυτός. Μπορεί τα δυο άτομα να έχουν την αίσθηση ότι συνδέονταν στο παρελθόν. Μερικές φορές ο Νότιος Δεσμός φέρνει απώλειες σε σχέση με τον συγκεκριμένο πλανήτη, αλλά τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια εύκολη και άνετη σύνδεση ψυχών.

Ήλιος – Χείρων: Οι όψεις αυτές φέρνουν έλξη και γοητεία, όπως και περίεργες ανατροπές, ενώ μπορεί να ισχύουν και τα δύο παράλληλα, αφορώντας και τους δύο ανθρώπους. Στην καθημερινή ζωή, οι όψεις του Χείρωνα μπορούν να αποτελούν πασπαρτού, αλλά συχνά γίνονται και μπούμερανγκ. Η επιρροή του Χείρωνα είναι συναρπαστική, αλλά και ύπουλη. Τα άτομα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τι συμβαίνει, αλλά όχι και να επέμβουν. Υπάρχει μια εμμονή και μια υπνωτιστική ποιότητα με τις όψεις του Χείρωνα. Δίνεται πάντα δυνατότητα για θεραπεία, και όπου η θεραπεία αυτή απορρίπτεται, τα πράγματα γίνονται χαοτικά, και τα άτομα αποκτούν νέες πληγές. Οι όψεις του Χείρωνα τελικά σε μια στενή σχέση, προκαλούν πόνο και στα δύο άτομα, τα οποία αισθάνονται πολύ πληγωμένα και λυπημένα όταν έρχονται σ΄επαφή, ενώ η γοητεία ως χαρακτηριστικό της σχέσης παραμένει.

Ήλιος – Ήρα: Οι όψεις (σύνοδος) δείχνουν τάση συνεργασίας και συντροφικότητας των δύο μερών. Οι αντιθέσεις κάνουν τις συνεργασία δυσκολότερη.

Ήλιος – Δήμητρα: Οι όψεις (σύνοδος) δίνουν στη Δήμητρα τη διάθεση να δώσει άνευ όρων αγάπη και φροντίδα στο άλλο πρόσωπο. Οι σύνοδοι της Δήμητρας είναι πολύ βοηθητικές για τη σχέση. Οι αντιθέσεις είναι δυσαρμονικές, εμποδίζοντας το πρόσωπο με τη Δήμητρα να πάρει την απεριόριστη αγάπη που έχει ανάγκη, κι αυτή είναι μια πολύ άσχημη κατάσταση. Η Δήμητρα είναι πάντα θετική και αποτελεί ευλογία (περίπου όπως η Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Δίας, όλα σε ένα), και το να έχει κάποιος τη Δήμητρά του σε δυσαρμονικές όψεις με πλανήτες του άλλου δεν είναι ευνοϊκό για την ευημερία ή μακροβιότητα της σχέσης.

Ήλιος – Αθηνά: Οι όψεις (σύνοδος) αφορά την ικανότητα του ατόμου που έχει την Αθηνά, να σχεδιάζει, να βάζει στόχους και να καταστρώνει στρατηγικές για τον εαυτό του ή τους άλλους, και δείχνει πώς οι άλλοι βοηθούν ή σαμποτάρουν τα σχέδια της Αθηνάς. Οι αντιθέσεις δείχνουν αντίσταση στα σχέδια της Αθηνάς ή στον τρόπο που λειτουργεί. Ένας βασικός παράγοντας για το πρόσωπο της Αθηνάς, είναι οι ισχυρές ιδέες που έχει και η επίγνωση του τι θέλει να κάνει και πώς θα το πετύχει.

Ήλιος – Εστία: Οι όψεις αυτές δίνουν εξιδανίκευση, κοινά ιδεώδη, και την οικειότητα που νιώθει κανείς όταν μοιράζεται ίδιες αξίες και ιδανικά με τον σύντροφό του, χτίζοντας μια σχέση που βασίζεται πάνω σ΄αυτά. Οι αντιθέσεις της Εστίας προκαλούν την αντίθεση του συντρόφου απέναντι στα ιδανικά της και την επακόλουθη δική της απογοήτευση.

Ήλιος – Κλήρος της Τύχης: Οι σύνοδοι λειτουργούν σαν μια ήπια επιρροή του Δία.

Ήλιος – Ωροσκόπος: Οι σύνοδοι σχετίζονται με την εικόνα του Ωροσκόπου, το πρόσωπο που παρουσιάζει στον κόσμο, το πώς προβάλλεται το ίδιο το άτομο, καθώς και την υγεία του.

Ήλιος – Ναδίρ: Οι σύνοδοι ενισχύονται ή ακυρώνονται από τις «ρίζες» του ατόμου του Ναδίρ, από την άνεση και το αίσθημα ασφάλειας, από αυτό που συμβαίνει στο περιβάλλον του σπιτιού, ενώ μπορεί να έχει σχέση με τις συνθήκες κατά το τέλος της ζωής, ή τη ζωή και τις συνθήκες του θανάτου.

Ήλιος – Μεσουράνημα: Οι σύνοδοι βοηθούν ή αναιρούν τη φήμη του ατόμου που έχει το MC, ιδίως την επαγγελματική του φήμη, τη θέση του στην κοινωνία, την πορεία της σταδιοδρομίας του, τα επαγγελματικά του βήματα, την επιτυχία και τη δόξα.

Ήλιος – Δύση: Οι σύνοδοι βοηθούν ή αναιρούν τον τρόπο που το πρόσωπο με τη Δύση σχετίζεται, το πώς πάνε οι σχέσεις του, ενώ υπάρχει και η τάση να εξαπλώνεται αυτός ο τρόπος και σε όλες τις άλλες σχέσεις του.

Ήλιος – Βέρτεξ: Οι σύνοδοι είναι παρόμοιες με τις όψεις της Δύσης, μερικές φορές ακόμα σημαντικότερες. Οι σύνοδοι που κάνουν στο Βέρτεξ οι πλανήτες του άλλου μπορεί να είναι πολύ σημαντικές σε δεσμευτικές σχέσεις όλων των ειδών.

 

 

Ο Ήλιος του ενός στους οίκους του άλλου

Ήλιος του Χ στον 1ο οίκο του Υ: Καλή τοποθέτηση για την αυτοπεποίθηση του Y, με τον Χ να τον βγάζει από το καβούκι του, αφήνοντάς του το περιθώριο να είναι ό, τι θέλει, και παρέχοντάς του την «άδεια» να εκφράζεται ελεύθερα. Πολύ καλό για όλα τα είδη σχέσεων.

Ήλιος του Χ στον 2ο οίκο του Υ: Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις κοινές αξίες, τα χρήματα, και τα αποκτήματα. Ο X θα πέσει γενικά λίγο «ακριβός» στον Y, αλλά αυτό που ο X φέρνει στη ζωή του μπορεί να αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Ήλιος του Χ στον 3ο οίκο του Υ: Μια σχέση με πολλή συζήτηση, κοινές ιδέες, μικρά ταξίδια, βιβλία, νέες πληροφορίες, συνεχή πηγαινέλα, αυτοκίνητα και τηλεφωνήματα. Πρόκειται για σχέση περισσότερο διανοητική, η οποία όμως με την πάροδο του χρόνου χάνει το αρχικό της πάθος.

Ήλιος του Χ στον 4ο οίκο του Υ: Ο X επιθυμεί να ζήσει με τον Y. Θα μοιραστούν το ίδιο σπίτι και την περιουσία, φτιάχνοντας μαζί μια ζεστή φωλιά, και θα θελήσουν να σταθεροποιήσουν τη σχέση και την κοινή τους ζωή. Πολύ καλή όψη για το γάμο, που του δίνει σταθερότητα, αξιοπιστία και μακροβιότητα, ή τουλάχιστον ο Y έτσι θα το ήθελε.

Ήλιος του Χ στον 5ο οίκο του Υ: Ο X είναι πολύ διασκεδαστικός για τον Y και πιθανώς συμβαίνει και το αντίστροφο. Αν ο Υ θέλει να κάνει παιδιά, και μάλιστα πολλά, ο X είναι ο ιδανικός σύντροφος. Οι δυο τους απολαμβάνουν μαζί χόμπι, σπορ, καλλιτεχνικές αναζητήσεις, ενδιαφέροντα και διακοπές.

Ήλιος του Χ στον 6ο οίκο του Υ: Ο Υ δίνει έμφαση στην υγεία, την εργασία, την παροχή υπηρεσιών σε τρίτους, και την καθημερινή ρουτίνα. Ο X μπορεί να είναι ένας καλός εργαζόμενος, προσωπικό υποστήριξης, κυνηγός ταλέντων, επαγγελματίας σε τομέα υγείας ή συνάδελφος του Y. Οι γάμοι του 6ου οίκου, όμως, ίσως να επικεντρώνονται σ΄αυτά της θέματα της δουλειάς, της υγείας, και της καθημερινότητας, και να απουσιάζει εντελώς η διασκέδαση.

Ήλιος του Χ στον 7ο οίκο του Υ: Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η τοποθέτηση θα ήταν ιδανική για μια συντροφική σχέση, ωστόσο το ενδιαφέρον μπορεί να εξαντληθεί σύντομα. Τα άτομα προσφέρουν ο ένας στον άλλο νέες απόψεις και οπτικές. Ο X είναι συνήθως αυτός που «αποσύρεται» και χάνει το ενδιαφέρον του, φεύγοντας ήσυχα και διακριτικά ώστε να μην προκαλέσει αναστάτωση, ακόμη και αν ο Y θα τον ήθελε για περισσότερο διάστημα στη ζωή του.

Ήλιος του Χ στον 8ο οίκο του Υ: Ο X φέρνει βαθιά ψυχολογική κατανόηση στη ζωή του Υ. Μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον και ενασχόληση με την περιουσία και τις επιχειρήσεις, ευαισθητοποίηση σε θέματα της ζωής και του θανάτου, αναζωογόνηση, ανανέωση, και μια αίσθηση βαθύ πλούτου της ζωής. Υπάρχουν σεξουαλικές «αποχρώσεις» στη σχέση που μπορεί να εκφραστούν ή όχι, παραμένοντας πολλές φορές σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο.

Ήλιος του Χ στον 9ο οίκο του Υ: Ο X φέρνει φιλοσοφικά και θρησκευτικά ζητήματα, υψηλή διάνοια, επικοινωνία από μεγάλη απόσταση και ταξίδια, βιβλία και εκδόσεις, ευκαιρίες για να διδαχθεί και να διδάξει, όπως και να κάνει μάρκετινγκ. Υπάρχει συνήθως απόλυτη ανοχή στις απόψεις του άλλου πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων. Οι γάμοι από τη μέση ηλικία του ατόμου και μετά είναι συχνό θέμα του 9ου οίκου.

Ήλιος του Χ στον 10ο οίκο του Υ: Το επίκεντρο είναι η σταδιοδρομία και η προώθηση του Y. Ο X είναι ο καλός του σύμβουλος, του ανοίγει τις «πόρτες», τον βάζει σε επαγγελματικούς χώρους, είναι το αφεντικό, ο δάσκαλος, ο δημοσιολόγος για τον Υ. Ο X είναι ο πιο ισχυρός και δραστήριος, αυτός που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν στον κόσμο. Ο Y θαυμάζει τον Χ. Λόγω της διαφοράς δύναμης, συνήθως ο 10ος δεν είναι καλός οίκος για το γάμο, που χρειάζεται περισσότερη ισότητα για να είναι απόλυτα πετυχημένος. Οι γάμοι του 10ου μπορεί να ναυαγήσουν, όταν ο Y αποκτήσει τη δική του δύναμη, αφού προηγουμένως έχει καθοδηγηθεί για χρόνια από τον Χ.

Ήλιος του Χ στον 11ο οίκο του Υ: Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη φιλία και η σχέση είναι κάπως απρόσωπη. Ίσως τα δύο άτομα γνωριστούν μέσω μιας κοινής οργάνωσης στην οποία ανήκουν. Βοηθούν ο ένας τον άλλον να πετύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους στη ζωή, και να καθιερωθούν. Οι γάμοι του 11ου οίκου συνήθως γίνονται αργά στη ζωή του ατόμου, ενώ οι πρόωροι γάμοι σπάνια κρατούν, καθώς χρειάζονται στενότερη σύνδεση και περισσότερη οικειότητα. Μπορεί τα άτομα να έχουν την αίσθηση ότι ποτέ δεν είναι πλήρως συνδεδεμένα μεταξύ τους ή ότι η σύνδεσή τους είναι σύντομη.

Ήλιος του Χ στον 12ο οίκο του Υ: Η έμφαση στη σχέση δίνεται στη μεταφυσική, την ψυχολογία, την πνευματικότητα, τον μυστικισμό, τη διαισθητική ανάπτυξη, τα κρυμμένα υπόγεια ρεύματα της ζωής, τη σύνδεση αίτιου-αιτιατού και τη θεραπευτική διαδικασία. Επίσης, τονίζεται η μακροχρόνια φροντίδα της υγείας. Είναι σπάνιο ο γάμος του 12ου οίκου να είναι επιτυχημένος, εκτός αν υπάρχει μεγάλη διάθεση φροντίδας του συντρόφου που αντιμετωπίζει ενδεχομένως κάποια χρόνια πάθηση,  ή αν τα άτομα αισθάνονται συνδεδεμένα από κάποια προηγούμενη ζωή.

 

 

Η Σελήνη στους οίκους του άλλου: Η Σελήνη του X μέσα στον οίκο του Y δείχνει το ενδιαφέρον και την πιθανότητα του κάθε ατόμου να δώσει και να πάρει ευχαρίστηση μέσα από τη σχέση και στον τομέα ζωής που δηλώνεται από τον οίκο του Υ. Κυρίως δείχνει, πόσο ο Y θέλει να υποστηρίζεται στη ζωή από τον X και πώς ο Y θέλει τον Χ να συμμετέχει ή να υπάρχει στη ζωή του. Η Σελήνη στους οίκους δεν είναι ένας σημαντικός παράγοντας μακροβιότητας της σχέσης σε μια Συναστρία, αλλά φανερώνει περισσότερο το πρώιμο ενδιαφέρον και τη σύντομη συναισθηματική αλληλεπίδραση.

Ο Ερμής στους οίκους του άλλου: Ο Ερμής του X μέσα στον οίκο του Υ φέρνει συζητήσεις και μάθηση στον τομέα της ζωής που περιγράφεται από τον οίκο και με τον τρόπο που περιγράφεται από το ζώδιο του Ερμή.

Η Αφροδίτη στους οίκους του άλλου: Η Αφροδίτη του X μέσα στον οίκο του Y φέρνει χαρά, χάρη, και ευκολία στον τομέα ζωής που περιγράφεται από τον οίκο του Y.

Ο Άρης στους οίκους του άλλου: Ο Άρης του X μέσα στον οίκο του Υ φέρνει διέγερση, αναταραχή, αναστάτωση, συγκρούσεις, δράση και ενέργεια στον τομέα της ζωής που περιγράφεται από τον οίκο του Y.

Ο Δίας στους οίκους του άλλου: Ο Δίας του X μέσα στον οίκο του Υ φέρνει εύνοια, επέκταση και ευημερία στον τομέα ζωής που περιγράφεται από τον οίκο του Y.

Ο Κρόνος στους οίκους του άλλου: Ο Κρόνος του Χ μέσα στον οίκο του Υ επιβάλει τάξη, επιθυμία για οργάνωση και απλούστευση, αναστολή, άμβλυνση των καταστάσεων, ελαχιστοποίηση, και οικονομία στο τομέα της ζωής που περιγράφεται από τον οίκο του Y.

Ο Ουρανός στους οίκους του άλλου: Ο Ουρανός του X μέσα στον οίκο του Υ δημιουργεί ανατροπές και εκπλήξεις, είναι αντισυμβατικός, συναρπαστικός και διαφωτιστικός στον τομέα της ζωής που περιγράφεται από τον οίκο του Y. Μπορεί να υπάρχουν απότομες αλλαγές, ευχάριστες ή δυσάρεστες. Οι ξαφνικές αλλαγές αρρωσταίνουν το ευάλωτο νευρικό σύστημα του Υ.

Ο Ποσειδώνας στους οίκους του άλλου: Ο Ποσειδώνας του Χ μέσα στον οίκο του Υ χαρίζει οξύνοια και τηλεπάθεια στους τομείς της ζωής που περιγράφονται από τον οίκο του Y.

Ο Πλούτωνας στους οίκους του άλλου: Ο Πλούτωνας του X μέσα στον οίκο του Υ φέρνει βαθιά ενδυνάμωση και δυνατότητα για μετασχηματισμό και αναγέννηση. Όταν ο Πλούτωνας εκδηλώνει φροντίδα και διαισθητικότητα, πληροφορεί και καθοδηγεί, χρησιμοποιώντας τη δύναμή του για αμοιβαίο όφελος, τότε τα αποτελέσματα για τον Υ είναι πολύ θετικά.

Ο Βόρειος Δεσμός στους οίκους του άλλου: Ο Βόρειος Δεσμός του X μέσα στον οίκο του Υ φέρει προκλήσεις και διαμάχες που σχετίζονται με τον τομέα ζωής που φανερώνει ο οίκος του Y.

Ο Νότιος Δεσμός στους οίκους του άλλου: Ο Νότιος Δεσμός του Χ μέσα στον οίκο του Υ κάνει τα πράγματα εύκολα για τον Y στον τομέα ζωής του οίκου, βοηθά το άτομο να απαλλαγεί από τα παλιά και τετριμμένα, προβαίνοντας σε απλοποιήσεις σε εκείνο τον τομέα για καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ο Χείρων στους οίκους του άλλου: Ο Χείρων του X μέσα στον οίκο του Υ είναι ένας παράγοντας έλξης σε σχέση με τον οίκο του Y, αλλά και ένας χώρος γεμάτο δυσάρεστες εκπλήξεις και ανατροπές, από την άποψη του πώς μπορεί τα πράγματα να πάνε στραβά και μάλιστα όχι προς τη συνηθισμένη κατεύθυνση. Πολλές δυνατότητες για θεραπεία και βοήθεια, αλλά και ένα πιθανό ναρκοπέδιο.

Η Ήρα στους οίκους του άλλου: Η Ήρα του Χ μέσα στον οίκο του Υ μπορεί να δείξει τον τομέα, όπου η συντροφική σχέση και η σύνδεση λειτουργεί καλά και συχνά, και όπου ο Υ αναμένει να υποστηρίζεται από τον X.

Η Δήμητρα στους οίκους του άλλου: Η Δήμητρα του X μέσα στον οίκο του Υ είναι ο τομέας της ζωής, όπου το πρόσωπο της Δήμητρας θέλει να δώσει άνευ όρων, απλά και άνετα, αγάπη και φροντίδα στον Y.

Η Αθηνά Παλλάδα στους οίκους του άλλου: Η Αθηνά του X μέσα στον οίκο του Υ δείχνει την  περιοχή στην οποία ο Χ θέλει να εφαρμόσει στρατηγική, προγραμματισμό, διαίσθηση και σχεδιασμό πάνω στα ζητήματα του οίκου του Υ.

Η Εστία στους οίκους του άλλου: Η Εστία του Χ μέσα στον οίκο του Υ είναι η περιοχή όπου ο X δίνει στον Y αμέριστη και άνευ όρων υποστήριξη. Ο Χ εμπιστεύεται τον Υ, ελπίζοντας ότι θα κάνει το σωστό στον τομέα ζωής που υποδεικνύει ο οίκος.

ετσι κι ετσιμετριοκαλοπολυ καλοαστερι (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

Tags:

One Response to “Συναστρία – Ερμηνεύοντας έναν χάρτη σχέσης”

  1. Faniolita #

    γεια σας,
    μπορείτε να μου πείτε παρακαλώ πως ερμηνεύεται η σύνοδος δήμητρας με ουρανό? Ρωτάω αυτό γιατί στην προσπάθεια μου να βρώ στοιχεία για την Δήμητρα δυστυχώς δεν παρέχονται πολλά για αυτόν τον αστεροηδή ο οποίος απο όσο διάβασα υπόσχεται αναγνωρισιμότητα ειδικά αν βρίσκεται στον 1 οίκο του γενέθλιου. Κάθε βοήθεια θα ταν δεκτή, ευχαριστώ.

    January 22, 2012 at 7:55 am Reply

Leave a Reply


nine − 8 =